VÅRT VATTEN
OM OSS
PRODUKTER
VISION
ANSVAR
KONTAKT
 

Vårt vatten

Källan som vi tappar vårt vatten ifrån ligger vid Åreskutans fot, i Åre. De flesta känner till Åre som en skidort men byn besöks även under andra tider på året av utomhustörstande besökare som vill njuta av den vackra naturen och friska luften. Det här är inget nytt, redan i början av 1000-talet har Åre besökts av människor som vill befinna sig i den fridfulla och rena miljön som omger källan. 

 

Det är samspelet mellan natur, miljö, människa och klimat som skapar de unika förutsättningarna för vårt vatten. Det är jordmånen och geologin under och omkring källan som ger vattnet dess karaktär och smak. Även den rena och orörda fjällmiljön borgar för en bra miljö för vattnet. Lager av sten och sand som skapades av inlandsisen ger en bra filtration till vattnet och källan, som är underjordisk är väl skyddad från yttre påverkan. 

 

Vårt vatten, som är ett naturligt mineralvatten tappas i vår fabrik i direktanslutning till Åre källa. Vi tillsätter kolsyra till vissa av våra produkter men tappar också stilla vatten på flaska. Vi har även smaksatta varianter av vårt vatten, citron och lingon är de smaker vi i dagsläget har. Du kan läsa mer om våra produkter i den fliken till vänster.

 

Många av Åres besökare vittnar om det goda vattnet i Åre. Både det vatten som porlar i bäckar längs fjällsidorna och det vatten som finns i fjällstugornas kranar. Eftersom vattnet är så uppskattat vill vi dela med oss av det. Alla borde få möjlighet att smaka ett så här gott vatten. 


Inom vattenbranschen (finewaters.com) finns ett kategoriseringsverktyg för att beskriva hur rent och skyddat ett vatten är från externa miljö-effekter. Systemet indikerar "virginality" på vattnet (fritt översatt; jungfrulighet) och mäts genom nitritet och nitrater. Ju lägre värden vattnet har desto mindre påverkan utifrån utsätt vattnet för och ju renare och bättre vatten. Åre Natural Mineral Water är ett naturligt mineral-vatten och har den högsta klassificeringen som det går att få, Superior. Det går alltså inte att blir renare enligt denna mätning. Det finns endast 50 andra buteljerade vatten i världen som har den klassificering. 

       Vårt vatten är ett
       av de 50 renaste i
          hela världen!


Mer information om naturliga mineralvatten finns hos livsmedelsverket – www.slv.se 


 Hem
Vårt vatten
Om oss
Produkter
Vision
Ansvar
Kontakt

Åre Water AB
Ullån 228
830 13 Åre
info@arewater.com
www.arewater.com